A horgolás dícsérete

Horgolni jó!

Ha még nem próbáltad, tedd meg!
Nem olyan nehéz, mint gondolnád.

Nyaklánc

És nem, nem csak öreg, fehérhajú nénikék horgolnak orrukon szemüveggel csipketerítőket.

Mindenki horgol! Nézz szét! Eddig lehet, hogy nem is figyelted. Rengeteg emberrel találkozhatsz, aki tud, most tanul, vagy szeretne megtanulni horgolni.

Hogy miért?
El sem hiszed, hogy mennyi mindenre jó a horgolás.

Sokat lehet belőle és általa tanulni. Arról nem is beszélve, hogy milyen szép és egyedi dolgokat tudsz elkészíteni. Magadnak, vagy másoknak is.

Ha tudsz horgolni, akkor megoldódik az a probléma is, hogy mit ajándékozz szeretteidnek, barátaidnak, kollegáidnak. Ellenségednek ne ajándékozz horgolást!:-)

Tehát mi mindenre jó a horgolás?

Nem fogod elhinni, de például számolnod is kell, ha horgolsz. El kell tudni képzelni dolgokat, meg kell tanulni mintákat, kézügyességed fejlődni fog.
Ha a finom mozgásokkal gondod van, próbáld ki a horgolást. Persze ne leheletfinom csipkét, hanem egy jópofa sálat horgolj magadnak.
Fejleszti a memóriát, segíti a logikus gondolkodás elsajátítását, és még sok egyéb dolgot is nyersz vele.
Lehet, hogy meglep, de segít kikapcsolni. Szinte pihenés. Nem viccelek. Amíg a mintára koncentrálsz,a fonalra, a tűre, és arra, hogyan haladsz, nem gondolsz a napi gondjaidra. Ha már rutinból horgolsz, akkor viszont gondolataid szabadon szárnyalhatnak közben. Beszélgethetsz horgolás közben, gyakorlottak tévénézés közben is hasznosan töltik az időt:-)

A legfontosabb, hogy szórakoztató, sikerélményt ad. Gondold el, saját magad készítesz egy sapkát, sálat, mellényt, vagy akár egy kosztümöt. Olyat, ami másnak nincs! Az elismerő pillantások meg fognak győzni arról, hogy érdemes volt dolgozni vele.

Tehát, ha eddig még nem horgoltál, akkor kezdd el!
Mi kell hozzá?
Horgolótű, és fonal. Nézz szét otthon, hátha mindkettő van.
Ha most kell beszerezned, akkor közepes vastagságú fonalak között válogass, olyat keress, amire rá van írva, hogy 4-es tűvel horgolhatod. Ezzel könnyebb elkezdened, mintha vékony fonallal dolgoznál, ugyanakkor nagyon szép dolgokat tudsz majd készíteni.
Ha nem akarsz sokat rákölteni, akkor egyelőre az 1 gombolyag fonal és a négyes horgolótű elég lesz.

Megjegyzések